Categories
За дома

Почистване на мухъл? Изпитано и ефективно.

Мухълът е сред най-досадните неща в един дом. Почистването на мухъл е задача, която не се налага просто от естетични чувства, а от чисто прагматични такива, имащи за цел да гарантират здравето на обитателите. Мухъл може да открием на практика навсякъде в нашия дом. Най-често все пак този замарсител се укрива в по-влажните точки на жилището като банята и мокрите помещения. Лошата хидроизолация на стените и покрива също може да се окаже сериозна предпоставка, която да провокира нуждата от почистване на мухъл у дома.

  • Как да премахнем мухъла у дома?
  • Едно от най-ефективните и доказани средства е оцета. Добре е да ползвате бял оцет. Белият оцет е един от най-добрите натурални продукти, които може да използвате. Оцета върши чудеса що се отнася за унищожаване на плесен и миризма на влага в помещенията. Сложете го в пулверизатор, разтворете с малко вода и напръскайте. Оставете да изсъхне. Изчистете с четка или влажен парцал. Повтаряйте ежедневно в продължение на една седмица. Миризмата на оцета бързо изчезва, а мухъла завинаги.
  • Със сода бикарбонат. За да почистите мухъла със сода, трябва да приготвите гъст разтвор с вода. 5-6 супени лъжици на около литър вода. Напръскайте добре и оставете да действа 4-5 часа, след което почистете. Содата няма силна миризма и изобщо не е токсична. И все пак ще се нужни 4-5 чистения, за да се отървете от мухъла по стените напълно.
  • И не забравяйте да отворите всички прозорци и да оставите помещението да се проветри, поне за няколко часа.

Може да харесате още

Още от автора

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *