Categories
Полезни съвети

Как да добавим BG клавиатура в Windows 10?

Тази публикация е за многото потребители, които след дълго търсене така и не успяват да открият от къде да си конфигурират използваните „клавиатури“ за писане. Най-добре е, избора на предпочитана „клавиатура“ да стане още по време на инсталацията на Windows 10, но дори и след това, вече инсталираната „клавиатура“ винаги може да бъде сменена, или добавена.

Добавяне на нова „клавиатура“ за писане. Стъпка по стъпка:
Отворете меню Start > Settings > Time & Language.
Изберете Region & language (Регион и език). Стилът на писане се конфигурира от последния подпараграф – Preferred languages (Предпочитани езици). Преди да преминете към добавяне на BG „клавиатура“трябва да видите в Preferred languages (Предпочитани езици) дали има инсталиран съответният езиков пакет – Български. Ако няма наличен, трябва да го инсталираме.
За да инсталирате български езиков пакет, изберете + Add language (+ Добавяне на език). От малкия прозорец, който се отваря потърсете „Български“, маркирайте го с единичен клик и изберете Next, за да продължите. Езиковият пакет ще се свали и инсталира.
От Preferred languages, маркирайте „Български“. Ще се появят няколко допълнителни бутона, от които изберете „Български“ Options.
В следващия прозорец, ,,Keyboards“, изберете + Add a keyboard за да добавите нова „клавиатура“.
Веднага се отваря меню, от което ще видите всички налични към пакета. Обикновено са няколко – Bulgarian, Bulgarian Phonetic, Phonetic Traditional, Bulgarian Typewriter(машинописна). Изберете желаната клавиатура и с това сте готови! Може да добавите повече от една!

Може да харесате още

Още от автора

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *