Categories
Полезни съвети

Как да предпазим стъклата от запотяване?

Как да предпазим стъклата на колата от запотяване?

Как да се преборим с този никак не малък проблем, защото лошата видимост влияе и на безопасността?

Процесът на запотяване на стъклата на автомобила може лесно да се обясни. Особено през зимата, когато температурната разлика в колата и навън и високата влажност са от съществено значение. Автомобилното стъкло, служещо като граница, разделяща въздушните маси с различни температури, кондензира излишната влага върху себе си.

При запотени стъкла най-бързият начин, ако имате климатик е да го включите, но не на топло. След това активирайте вътрешната циркулация на въздуха, като отворите мъничко и стъклата. Така влажният въздух ще излезе навън. Това е добре, но как да се предпазим?

Какви превантивни мерки да вземем против запотяването?
Една изпитана хитринка. Напълнете материал за котешка тоалетна в чорап и го поставете под предното стъкло. „Котешката тоалетна“ абсорбира влагата. Със същия успех може да използвате и няколко памперса, разположени в ъглите на салона.

Най-сигурното средство.
И все пак най-сигурната превантивна мярка си остава чистотата. Може да ползвате вода и спирт или просто препарат за почистване на стъкла. Изчистете добре стъклото и избършете и подсушете с вестник.
Чисто ли е стъклото, не се задържа влага върху него.

Може да харесате още

Още от автора

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *