Categories
За дома

Как да си почистим фугите в банята?

 

Как да си почистим фугите в банята – съвети за бързо, лесно и качествено почистване. Да лъснем банята до блясък. Ето как да си направите сами нужния препарат. Няколко трика.

 

  • Като едно от най-ефективните средства приготвени в домашни условия се счита содата в съчетание с прах за пране. В съотношение 3 към 1 (сода бикарбонат към прах за пране). Вземаме стара четка за зъби която потапяме в гореща вода. Овалваме я в сместа на сода и прах за пране и търкаме фугите. Прокарайте я по фугите и те ще лъснат.

 

  • Друг начин е да прекарате (натъркате) с обикновена парафинова свещ фугата. След това почистете с гъбичка. Така ще почистите мръсотията и ще предпазите образуването на нова.

 

  • Ако фугите не са много замърсени може да ползвате и обикновена паста за зъби. Нанесете със стара четка пастата по фугите. Изчакайте около половин час, изтрийте отново с четката и изплакнете.

 

  • Друг лесен начин е с белина. Отнася се обаче САМО ЗА БЕЛИ ФУГИ, тъй като белината ще развали цвета на цветния фугин. Намазвате цялата баня, без да търкате. После само измивате с душа. Всичко се почиства идеално без търкане.

 

  • Фугите в банята се почистват добре и с кислородна вода. Обработваме ги без да е нужно последващо плакнене или миене.

 

И все пак, ако се нанасяте в друго жилище или по някаква причина фугинът е поставен много отдавна и не може да се изчисти, то единственият изход е премахване на стария фугин и фугиране наново.

Може да харесате още

Още от автора

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *