Categories
За дома

Растения почистващи въздуха в стаята

Растения почистващи въздуха в стаята. Някои от тях и как ни помагат?

 

Алое              

Много популярно домашно растение. Той е в състояние да абсорбира формалдехид от въздуха, който се отделя от новите мебели. Освен това може да ни помогне при различни заболявания и за облекчаване на физическата умора.

 

Драцена       

Друго стайно растение, което перфектно пречиства въздуха, е драцената. Факт е, че такъв храст почиства добре въздуха от бензол, както и от трихлоретилен, който може да влезе в стаята заедно с отработените газове на автомобилите. Ако го сложите на перваза не е необходимо да се притеснявате, че изгорелите газове или друга неприятна миризма от улицата ще попаднат в стаята.

 

Мушкато       

Безспорно полезно и широко разпостранено цвете. То може да пречисти въздуха от патогенни микроорганизми. Забелязано е, че мушкатото нормализира състоянието на нервната система и подобрява съня.

 

Бенджамин  

Фикус Бенджамин също е сред първите сред стайните растения, които могат да направят въздуха в стаята чист. Това растение е в състояние да отстранява праха от въздуха, както и различни вредни съединения, които се отделят от пластмасови предмети и някои мебели.

 

Спатифилум 

Почиства въздуха в стаята доста добре от спори на мухъл, както и от формалдехид и трихлоретилен.

 

Цитрус             

Всички лимонови и портокалови дървета имат положителен ефект върху въздуха. В помещението, където се намира такова растение, има пречистен въздух от различни патогенни бактерии и микроби. Съставът на цитрусовите плодове включва етерични масла, които имат положителен ефект върху състоянието на човешкото тяло, докато въздухът в стаята става много свеж.

 

Бегония          

Бегонията украсява первазите на прозорците в много домове и не без причина! Факт е, че растението е в състояние да абсорбира прах, както и да овлажнява въздуха. В същото време храстът трябва систематично да се навлажнява, за да може отново да абсорбира прах (като прахосмукачка). Това растение е в състояние да унищожи повечето от микробите и гъбичките, които са във въздуха.

Доротея Иванова

 

 

Може да харесате още

Още от автора

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *