Categories
Полезни съвети

Петна от пот по дрехите – почистване

Петна от пот по дрехите – няколко съвета за натурални решения. Кога се появяват упоритите петна от пот по дрехите, и как да се справим с тях?

Изпотяването е нормален физиологичен процес. Винаги може да изцапате дрехите си с петна от пот. Дезодорантът, който използвате, също е виновен за образуването на жълти петна. Можем да ги почистим с някой от препаратите които се предлагат. Те обаче могат да повредят тъканите.

Ето няколко натурални решения, които премахват потните петна без да повреждат тъканите.

Сода. Разбъркайте 4 супени лъжици сода и малко топла вода. Да стане като паста. Нанесете я върху петното и оставете за 2 часа, за да подейства. Още по-добре би било да комбинирате с кислородна вода. След това изплакнете добре с чиста вода.

Сол. Солта е изпитано многократно средство, за премахване на жълти петна по дрехите. Разтворете 4 супени лъжици сол в 1 литър топла вода. Нанесете получената смес с гъба върху петната и изплаквайте тъканта, докато петното изчезне. Може внимателно да ползвате четка за зъби.

Аспирин. Аспиринът съдържа салицилова киселина, която прониква в тъканите, без да ги уврежда и възстановява белотата им. Стрийте 2 таблетки аспирин на прах и след това ги разтворете в половин чаша топла вода. Накиснете тъканта с петната в получения разтвор за 2- 3 часа и после изперете.

Лимонов сок – като естествен избелващ агент. Поставете върху петното и оставете да подейства. Ако е възможно 12 часа, за да сте сигурни в ефекта. След това изперете както обикновено.

Водка. Водката помага за премахване на белезникави петна от тъмни дрехи. Нанесете с тампон малко количество от нея върху замърсения участък и я оставете да действа няколко минути. Изперете с перилен препарат, както обикновено.

Тук може още да разберете и как да запазим цвета на дрехите?

Ива Димова

Може да харесате още

Още от автора

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *