Categories
За дома

Защо да затваряме капака на тоалетната чиния?

Защо да затваряме капака на тоалетната чиния преди да пуснем водата? Заради чувствително обоняние или има сериозен аргумент. Капакът на тоалетната не е измислен случайно.

От публикации на различни места в интернет пространството се разбира, че пускането на водата в тоалетната, вдига във въздуха бактерии на растояние 30 см от чинията. В някои случаи и до над 50-60 см. Учени установили, че струята вдига във въздуха „облак от бактерии“, които попадат след това и върху околните повърхности. Така всеки следващ, който ползва тоалетната може да се зарази.

Опитът е повторен при спуснат капак на тоалетната чиния. Установено е, че никъде из помещението и околните повърхности не са били открити частици и микроби. Когато капакът бил затворен, бактерии по околните повърхности нямало.

И още нещо интересно. Всики сме чували за за фън шуй. Движението на водата, оказва се, е не по-малко важно от мебелите в това древно китайско изкуство. Учението свързва стихията на водата с емоционалността и секса. Банята и тоалетната са местата, откъдето заедно с изтичащата вода, изтича и енергията на къщата. Ето защо е важно капакът на тоалетната чиния да бъде затварян преди да се пусне водата. Според фън шуй кранчетата за водата също са важни. Трябва да са изправни и да не капят. Така изтичат и парите от къщата.

Може би не е фатално за здравето, но като цяло е по-добре да си създадем навика да затваряме капака на тоалетната чиния. Така ако има болен в къщата, ще се ограничи разпространението на заразата.

Маринела Филипова

Може да харесате още

Още от автора

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *