Categories
Полезни съвети

Как да изгоним комарите от вкъщи?

Как да изгоним комарите от вкъщи? Идва лятото, време за разходки на въздух, край реката. Идват обаче и кръвосмучещите. Ухапванията на комарите са неприятни, но битката не е изгубена. Как да се справим? Да се отървем от тях е съвсем нелека задача.

Естествени решения с натурални средства.

Комарите усещат миризмата, и на много от тях, това не им се харесва.

Природен репелент. Може да пробвате с домашен спрей приготвен от някой естествен природен репелент. Пригответе го от вода и лимонов сок, вода и капки етеричните масла от бор, върбинка, здравец, карамфил…

Карамфил. Едно от най-ефикасните средства за прогонване на комарите. Сложете няколко зърна карамфил в малка чиния и ги запалете. Пушекът от карамфил и силния аромат прогонват насекомите.

Босилек. Ароматът на босилека е силно неприятен за комарите и те го отбягват. Поставете саксия с босилек близо до входната врата или на перваза на прозореца. Може също така да използвате сушени листа босилек.

Мащерка. Семената на мащерката са идеално средство за прогонване на неприятните насекоми. Запалете няколко семена мащерка. След това оставете аромата им да се разпръсне из дома.

Мента. Освежаващ аромат. Ухае прекрасно на свежо, а в същото време гони комарите. Може да използвате екстракт от мента или масло, за защита на кожата от ухапвания.

Утайка от кафе. В малък метален съд загрейте утайка от употребено кафе. Оставете го да тлее. Лекият дим и мирис отблъсват комарите.

Ако все пак не успеете да се спасите от неприятното ухапване от комар, тогава натъркайте веднага мястото с влажна захар, карамфилово масло, солена вода или ако ви понася може и чесън (облекчават сърбежа).

 

 

Може да харесате още

Още от автора

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *