Categories
Полезни съвети

Как да премахнем драскотини по боята на колата?

Как да премахнем драскотини по боята на колата, които развалят естетическия ѝ вид. Да се сдобиете с драскотини по колата не е никак трудно. Макар и добре поставена и полирана, боята все пак може да бъде наранена. Няколко различни начина на премахване, в зависимост от дълбочината на резката.

Най-лесно се премахват разбира се, малките повърхностни драскотини. Може да тествате, като прекарате нокът през драскотината. Ако под нокътя ви не влезе боя, това означава, че драскотината е повърхностна и можете да я отстраните лесно.

Как става? С абразивна паста:

Измийте и подсушете автомобила. Открийте драскотините и нанесете тънък слой абразивна паста върху тях. Вземете кърпа от микрофибър, и с леки кръгообразни движения започнете да търкате. Правете го, докато пастата се разпредели равномерно и запълни драскотината. Ако тя не се покрие с първото нанасяне на пастата, можете да повторите още веднъж.

За малки драскотини може да ползвате също и маркер за отстраняване на драскотини. Него може да закупите от магазина в комплект с всичко необходимо.

Измийте и подсушете автомобила. Открийте драскотината и с помощта на обезмасляващия продукт от комплекта почистете добре зоната. Прокарайте маркера по драскотината. Оставете боята малко да изсъхне, след което използвайте специалната шлифовъчна кърпа от комплекта за по-финна работа. Сложете и защитния лак. Накрая използвайте, както в първия случай микрофибърна кърпа, и с кръгообразни движения почистете третираната зона.

Въпреки, че отсраняването на драскотини по боята на колата и заличаването им, изглежда лесна задача, тя изисква много време и търпение.

За по-дълбоки драскотини и наранявания, е най-добре да се обърнете към специалист в автосервиз.

Янко Янев

 

Може да харесате още

Още от автора

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *