Categories
За дома

Трикове за почистване с пяна за бръснене

Трикове за почистване с пяна за бръснене – един чудесен помощник в домакинството. За какво друго можем да използваме пяната за бръснене? Няколко трика и хитринки на които и мъжете ще останат учудени.

  • Наистина учудващо е как действа против замъгляване на огледалата в банята. За да предотвратите досадното замъгляване, нанесете тънък слой пяна за бръснене и го избършете. Конденза вече не замъглява огледалата. Със същия успех може да използвате обикновена пяна за бръснене и против замъгляването на прозорците зимно време. И не само. Този трик работи и със стъклата на очилата, фаровете на колата, и душ кабината.
  • Чудесен помощник при почистване на фурната и котлона. Просто напръскайте с обикновена пяна за бръснене. Оставете я да подейства 30 минути и забършете с обикновена гъба и после с кърпа. Фурната блести като нова. Ако има нужда повторете.
  • Много пъти сме се чудили с какво да смажем пантите на вратите при скърцане. Отново на помощ идва пяната за бръснене. Нанесете, и след 10-15 минути я избършете.
  • Отстранява неприятната миризма в пералнята и унищожава микробите. Напръсквате с пяна барабана, вратата, уплътненията и стените на уреда. След 30 -40 минути задавате програма за пране с най-високата температура на водата, но без да слагате дрехи в пералнята.
  • Премахва петна от грим, червило, доматен сок, дори от спирала за очи.
  • Сложете пяна за бръснене на дъното на стъклена купичка. Сложете и сребърните си бижута и покрийте отново с пяна отгоре. Оставете за около 20-30 минути и изплакнете и забършете. Бижутата ви блестят като нови.
  • Полира хромираните части (кранчетата) на мивката и душа. Пяната за бръснене е водоотблъскваща и по този начин предотвратява грозните петна от варовик.

И не на последно място са ръцете. Един от изпитаните многократно методи за почистване с пяна за бръснене. Премахва дори петна от лак за нокти, грес и боя.

Ивайла Димова

Може да харесате още

Още от автора

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *