Categories
Полезни съвети

Уиски – здравословно или не?

Уиски – здравословно или не? Какво показва практиката? Какви са ползите от пиенето на уиски? Ефектът върху организма.

Неуспоримо е, че качественото уиски е един от най-добрите алкохоли, които можете да употребявате. Полезно ли е то за организма на човека? Какво показва практиката?

Думата Whisky идва от шотландско-келтската дума uisge betha , което в превод значи „водата на живота“. То бива няколко вида. Blended (най-масовото уиски), Malt (малцово), Scotch Whisky (скоч), Бърбън и др.

Какви са ползите при употреба на уиски?

Питието е подходящо за хора с диабет и е абсолютно безопасно за тях. Ако имате диабет, може да употребявате уиски без да се страхувате. Имайте впредвид обаче, че за нормална употреба се счита дозата от около 40-50 ml.

Питието има добър ефект и влияе добре на сърдечния мускул, отваря кръвоносните съдове, премахва холестерола. Уискито извършва профилактика на сърдечно-съдови заболявания, като исхемична болест на сърцето, инсулт, инфаркт.

Алкохолният продукт има благоприятен ефект върху храносмилателните процеси. Нормалната доза от 40-50 ml. помага при запек. 30 мл. половин час преди хранене, ще увеличът секрецията на стомашния сок и ще ускорят метаболизма. Уискито чест се използва и при готвене. Питието е част от рибните и месни ястия. От него не се напълнява. Уискито е алкохол с ниско съдържание на калории и захар. Можете да изпиете чаша уиски, без да се притеснявате за фигурата си.

Намалява риска от удар и инсулт. Помага за снижаването на вредния холестерол. Уискито помага на кръвообръщението ви. Понижава кръвното налягане.

Понеже уискито съдържа много антиоксиданти и хранителни вещества, то може да помогне на имунната система срещу заразяване с болести.

Какви са вредите?

При прекомерна употреба вредите от алкохола са доказани. Потреблението в неизмерими количества води до сериозни здравословни проблеми. Злоупотребата с твърда течност води до нарушена активност на бъбреците, черния дроб и сърдечния мускул.

Какво можем да обобщим? За да бъде уискито полезно за тялото, е важно да се спазват мерките за консумация. Полезните дози от около 40-50 ml. По-рядко до 100 ml. Елитен алкохол от този вид обикновено се пие на малки порции от чаши с дебело дъно. Пийте висококачествено уиски, насладете се на пълния вкус на тази напитка!

 

Може да харесате още

Още от автора

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *