Categories
За цветята и градината

Орхидея – буен цъфтеж и нови пъпки

Орхидея – буен цъфтеж и нови пъпки. Много лесно! Естествени съставки, с които може да накарате орхидеята да цъфти обилно през цялата година. Kак да направите този органичен препарат, който помага на орхидеите за правилен растеж, цъфтеж, защита и блясък.

  • Ще ви е необходим чесън, които съдържа много хранителни вещества и антиоксиданти. Разделете една глава чесън и обелете скилидките. Нарежете ги на парчета. След това вземете пластмасова или стъклена бутилка от 1,5 литра. Сложете чесъна вътре. Долейте 1 литър хладка вода. Оставете бутилката така за около 24 часа. Добре е да бъде на тъмно или завита с кърпа. След това водата се прецежда (да се махне чесъна) и с нея се полива орхидеята. Може да накисвате цветето, а може и да поливате отгоре, като внимавате да не мокрите листата. Редувайте тази инфузия с вода. След седмица до 10 дни ще имате видими резултати.
  • Бананова кора – един от най-добрите торове за орхидеи. След като си похапнете един добре узрял банан, запазете кората и я нарежете на ситно. Сложете в подходящ съд (буркан) банановата кора и залейте с 1 литър хладка вода. Оставете я на хладно място за около 24 часа. После прецеждате течноста и с нея поливате цветето. Торете по този начин веднъж месечно. Орхидеята ще цъфти като луда.
  • Ориз. Необходими са ви 5 супени лъжици ориз. Заливате ги в подходящ съд с 500 мл. вода със стайна температура. Оставете за около час и прецедете. Оризовата вода е отличен естествен тор за орхидеи, тъй като насърчава това красиво растение да цъфти. Може да повтаряте веднъж на всеки 14 дни.

Успех в отглеждането на вашата Орхидея за буен цъфтеж и нови пъпки!

Нели Узунова

Може да харесате още

Още от автора

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *