Categories
За цветята и градината

Цветя за спалнята

Цветя за спалнята. Някои видове саксийни цветя, които отделят кислород през ноща и са подходящи за отглеждане в спалнята. Повечето от растенията консумират въглероден диоксид и отделят кислород само през деня. Но не всички. Има и такива, които консумират въглероден диоксид през нощта, и отделят кислород. Пречистват въздуха в стаята. Присъствието на повече кислород в стаята гарантира здрав и спокоен сън.

Подходящи цветя за спалнята

 

Коледен кактус (Коледниче)

Това цвете освен, че е много красиво и цъфти обилно, може да произвежда кислород цяла нощ. Полезно за здравето, като ви гарантира добър сън. Не се нуждае от много светлина. Отглежда се лесно.

 

Мушкато

Безспорно полезно и широко разпостранено цвете. То може да пречисти въздуха от патогенни микроорганизми. Действа успокояващо, нормализира състоянието на нервната система и помага при безсъние. Смята се, че червено мушкато в спалнята влие благоприятно и на интимните отношения.

 

Алое вера

Много популярно домашно растение. Изчиства токсините от въздуха и през нощта произвежда кислород, който е полезен за добрия сън. Той е в състояние да абсорбира формалдехид от въздуха, който се отделя от новите мебели. Облекчава физическата умора. Просто му осигурете светлина и малко вода.

 

Каланхое

През цялата нощ отделя кислород. Подобрява настроението и облекчава депресивните състояния. Не е взискателно за отглеждане.

 

Сансевиера

Поддържа нивото на кислород в закрито помещение, което е особено важно за спалнята. Отлично филтрира формалдехид, който често се съдържа в почистващите продукти. Расте добре при слабо осветление и достатъчна влага. Освен това не се нуждае и от твърде много място.

 

Бегония

Факт е, че растението е в състояние да абсорбира прах, както и да овлажнява въздуха. Бегонията е в състояние да унищожи повечето от микробите и гъбичките, които са във въздуха.

 

Теменужка

Успокоява нервната система, зарежда с положително настроение. Също така това цвете е символ на вярност.

 

Камелия

Зарежда стаята с положителна енергия, особено червените цветове.  Цветето символизира страст и любов. Липсата на мирис е другата основна причина поради която цветето е предпочитано за спалнята. Това важни особено за хората склонни към алергии.

 

Фикус Бенджамин

Фикус Бенджамин също е сред първите сред стайните растения, които могат да направят въздуха в стаята чист. Това растение е в състояние да отстранява праха от въздуха, както и различни вредни съединения, които се отделят от пластмасови предмети и някои мебели.

Нина Тодорова

Може да харесате още

Още от автора

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *